17 Aralık 2012 Pazartesi

Antimikrobiyal Katkılarla Ürün Fikirleriyle Öncü Olun

Antimikrobiyal plastik katkıları kullanılarak üretilebilecek ürün çeşitleri de hayal gücümüzle sınırlıdır diyebiliriz. Günümüzde bu piyasa giderek kuvvetlenmekte ve ürün çeşitleri de giderek artmaktadır. Örnek vermek gerekirse, reklamlarda da hali hazırda görebildiğimiz antibakteriyel halılar, boyalar ve sabunlar piyasada en çok bilinen örneklerdir fakat bir de hali hazırda bilinmeyenler ve henüz üretim ve test aşamasında olanlar da bulunmaktadır.

Son zamanlarda özellikle de Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalarla birlikte kurulan Biyosidal dairesiyle birlikte bir ürüne antimikrobiyal damgası vurabilmek ya da bu nitelikle reklamını yapabilmek için bakanlıkça yetkilendirilen laboratuvarlarda testlerinin yapılması gerekmektedir. Bu durum da artık herkesin dilediği gibi bu kavramı sömüremeyeceği ve ancak düzgün AR-GE çalışmaları ile ürün geliştirilebileceği anlamına gelmektedir.

Son zamanlarda da özellikle elektrik düğmesi üreticileri bu konuda çalışmalara başlamıştır. Fakat ABS hammaddesi ile antimikrobiyal masterbatch'lerin uyumu çok da iyi olmaması sebebiyle ürün uyumunun test edilmesi süreci daha uzun süreceğe benziyor. Ama bu konuda çalışmaların bitirilmesi ile birlikte sektör hızla büyüyecektir diyebiliriz.

Şu an herkesin sektörün öncülerinden olma şansı var anlayacağınız. Bu fırsatı değerlendirmek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder