3 Ocak 2013 Perşembe

Antibakteriyel masterbatch ile Ürünlere Hijyen Katkısı


Kimya sektörünün hızla ilerlemesiyle birlikte daha sağlıklı olan ürünler elde edilmektedir. Ürünlerin sağlığa uygun olup olmadıkları günümüzde çok daha önemli bir hal almıştır. Sahip olunan malzemelerin kalitesinden önce sağlığa uygunluğu denetlenmektedir. Sağlık açısından gayet uygun olan Antibakteriyel masterbatch günümüzde en çok tercih edilen kimyasal bir işlem olarak göze çarpmaktadır. Konsantre bir karışım olan masterbatch malzemesi elde etmek için gerekli olan pigment ve katkısal maddelerin ısı yardımıyla polimer malzemeye yedirilmesi gerekmektedir. Daha sonra elde edilen bu karışım soğutularak istenilen hale getirilebilir. Elde edilmesi istenilen malzemenin istenilen renkte olması için gerekli olan pigmentler kullanılır. İstenilen renk ayarının tutturulması ve herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için kullanılan polimerin akışkanlığı uygulanacak olan polimerin akışkanlığından daha yüksek olmalıdır. Böylece renklendirme aşamasında sorun olmaz. Masterbatch işlemi sayesinde plastik malzemelerin ekonomik ve rahat bir şekilde renklendirilerek üretilmesi sağlanmaktadır.

Plastik üretimi açısından birçok farklı yöntem olmasına rağmen masterbatch kullanımı daha popülerdir. Çünkü sağlık ve üretim esnasındaki güvenlik olanakları açısından daha uygun ve temizdir. Antibakteriyel masterbatch nedir? Bir de bu sorunun cevabına bakalım. Antibakteriyel masterbatch kullanıldığı ürünlerde bakterilere ek olarak mantar, küf, yosun gibi oluşumları da engelleyerek hijyenik olmasını sağlar. Üzerinde bu tür sağlıksız durumları barındırmaması açısından temizdir ve sağlık açısından gayet uygundur.
İsteğinize ve ihtiyaçlarınıza en uygun Antibakteriyel masterbatch için Kumru Kimya tek adresiniz olacaktır. En kaliteli ve hijyenik ithal malzemelerimizle hizmetinizdeyiz… 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder